Monika Földešiová Krimi

Agresívni žiaci vyčíňali v triede

Incident s niekoľkými agresívnymi žiakmi v Základnej škole na Važeckej ulici v Prešove, museli dnes predpoludním riešiť policajné hliadky. Žiaci z dvoch špeciálnych tried údajne nadávali učiteľkám a poškodzovali majetok školy.

Jedna z učiteliek, ktorá nechcela byť menovaná, si už ráno po príchode všimla, že je nafajčené na toaletách. Následne zistili, že z triedy zmizlo rádio, ktoré sa našlo v kríkoch mimo budovy školy. Preto asi okolo 9.30 h zavolali políciu, vtedy sa podľa učiteľky žiaci stali neovládateľní.
„Začali hádzať stoličky, nadávať nám neslušne, chodili sme s kolegyňou po chodbe, oni nás obkľúčili. Potom prišli policajti, my sme vyšli von a oni s nimi rozprávali,“ uviedla učiteľka. Dodala, že išlo o viac ako desať žiakov dvoch špeciálnych tried vo veku sedem až 14 rokov.
Agresívni školáci podľa vyjadrenia učiteľky začali kopať do dverí na chodbe, rozhádzali stoličky, odtrhli dvere na skrinke. Učiteľka uviedla, že upokojiť sa ich podarilo až po príchode ďalších policajtov.
„V škole už boli nejaké výtržnosti, mám 31 rokov praxe, ale toto som ešte nezažila, nečudujte sa, že mám strach,“ povedala učiteľka. Niektorých výtržníkov policajti odviedli, aby mohli realizovať potrebné úkony. Vedenie školy sa zatiaľ k incidentu odmietlo vyjadrovať.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM