Milan Jusko Hokej

5000 ľudí na zimáku: Mexické vlny a hromadné ďakujeme!

Fantastická nálada! Prešovský zimák vo finiši víkendu privítal približne 5 000 fanúšikov slovenského hokeja. Všetci prišli, aby si na veľkoplošných plátnach spolu pozreli boj našich chlapcov o zlaté medaily. Ľudí neutlmila ani naša prehra. Masovo vst

V prešovskej aréne sa zišlo približne 5000 fanúšikov, ktorí spoločne sledovali hokejový prenos na troch veľkoplošných plátnach. Na mieste od začiatku panovala vynikajúca nálada a v úvodnej tretine, hlavne po strelení prvého slovenského gólu, skandovanie neutíchalo.

„Skutočne je tu skvelá atmosféra, často som chodieval na hokej, ale toto som tu ešte nezažil, ako keby hráči boli tu pred nami. Predviedli proti Rusom sympatický výkon, dosiahli fantastický úspech, urobili nám veľkú radosť,“ povedal Peter Hudák z Prešova.

Fanúšikovia síce po inkasovaní piateho gólu na chvíľu zosmutneli, ale v druhej polovici poslednej tretiny ich opäť zo sedadiel zdvihol presný zásah Zdena Cháru a na diaľku ešte hnali Slovákov do útoku.

Keď Slováci dostali šiesty gól, každý by očakával skleslú náladu, všetko však bolo inak. Prešovskí fanúšikovia vedeli, že je definitívne rozhodnuté, vstali zo sedadiel, tlieskali až do konca zápasu a skandovali „ďakujeme“. „Slovensko má najlepších hokejistov a Prešov najlepších fanúšikov“ zhodnotil atmosféru primátor Pavel Hagyari.

Po záverečnom hvizde zaznela v hľadisku z úst divákov slovenská hymna. Obrovské ovácie nastali, keď sa kapitán slovenského tímu objavil na ľade v drese s číslom 38, ktoré nosieval Pavol Demitra. Tisíce divákov odchádzali zo štadióna a po uliciach skandovali a ďakovali slovenskému tímu za skvelú hru na šampionáte.

presov24/tasr video: Michal Jusko

5000 ľudí na zimáku: Mexické vlny a hromadné ďakujeme!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM