Monika Földešiová Rôzne

23 tisíc eur na výtlky

Takmer 23.000 eur vynaložilo v tomto roku mesto Prešov na opravu miestnych komunikácií. Hovorkyňa radnice Veronika Gazdová pre TASR uviedla, že mnohé úseky ciest vo vlastníctve mesta sú poškodené, a preto sa prioritne zaberali odstraňovaním kritickýc

„Išlo hlavne o komunikácie na Sídlisku Sekčov, Sídlisku III, uliciach Hlavná a Masarykova a dopravné ťahy v smere od Košíc na Poprad a na Vranov nad Topľou. Na opravy výtlkov bola použitá technológia obaľovanou zmesou za studena a zásyp drveným kamenivom za použitia emulznej zmesi,“ spresnila hovorkyňa.
Na území mesta je však stále množstvo výtlkmi poškodených ciest, ich odstránenie si však vyžaduje vyššie teploty pre účinnejšiu aplikáciu obaľovacích zmesí. Opravy síce pokračujú aj v týchto dňoch, naplno by sa však mali rozbehnúť v druhej polovici marca.
„Okrem opráv sa bude realizovať aj obnova vodorovného dopravného značenia a čistenie uličných vpustov po zimnej údržbe s použitím finančných prostriedkov vo výške približne 360.000 eur. Ukončenie týchto prác predpokladáme do konca 1. polroka 2011,“ dodáva hovorkyňa.
Na území Prešova sa nachádzajú komunikácie, ktoré patria do siete Slovenskej správy ciest, Prešovského samosprávneho kraja a vo vlastníctve mesta je 170 km ciest a 177 km chodníkov. Pre zimnú sezónu 2010/2011 bol obstaraný posypový inertný materiál v celkovom množstve 1500 ton a 150 ton chemického posypu. Celkový stav si však vyžadoval navýšenie tohto množstva
Na odstránenie použitého inertného posypu z ciest a chodníkov plánuje mesto podobne ako v minulom roku využiť v rámci programu malých obecných služieb predovšetkým dlhodobo nezamestnaných občanov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM